Omfattande samarbete under lång tid

I takt med utökad verksamhet och nybyggnationer har också behovet av portsystem och lagerhallar ökat. MIT har varit leverantör till ABB i Figeholm under lång tid.

Under 2009 gjorde ABB i Figeholm en stor investering i såväl nya produktionslokaler som en ny press med kringutrustning för att möta den ökade efterfrågan på presspan som är företagets huvudsakliga produkt.

– För in- och utpassering i de nya lokalerna använde vi oss av MIT som leverantör av bland annat takskjutportar och dukportar. De levererade även snabbrullportar som skydd vid in- och utlastningen till den nya pressen, berättar Leif Svensson som är inköpare vid underhållsavdelningen.

Han framhåller det långa och goda samarbetet med MIT som förutom portsystem och områdesskydd – inklusive serviceavtal – även omfattar lagerhallar där det isolationsmaterial till transformatorer som tillverkas vid fabriken lagras innan leverans till kund.

– För oss är dessa lagerhallar en väldigt smidig och kostnadseffektiv lösning. Vi gör en beställning och MIT sköter sedan hela processen fram till att hallen är på plats, berättar han.

Tidigare har MIT även levererat brandjalusier som vid akut brandrisk automatiskt avgränsar lokalerna för ribbhyvleri och upplösningsbad samt det stängsel och de portar som inhägnar hela fabriksområdet.

– Det här är ett samarbete som vi uppskattar väldigt mycket. Inte minst tack vare den höga servicenivå som MIT har om det skulle uppstå några problem, betonar Leif Svensson.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *