« Fler referenser

Smidigare bilreparationer via fjärrstyrd port

Ett antal fordon passerar dagligen in och ut i verkstaden hos Bilakuten. Den nya takskjutporten från MIT både underlättar och sparar tid.

– Det är otroligt smidigt med fjärrkontroll, konstaterar Per Skoglund och demonstrerar den automatiska styrningen av porten.
Tillsammans med sonen Ronny äger och driver han den centralt belägna allbilsverkstaden i Oskarshamn. Företaget har funnits sedan mitten av 1990-talet och för tre år sedan flyttade de in i de nya lokalerna på Nygränd.

– Då var det en traditionell slagport till verkstaden som säkert härstammade från 50- eller 60-talet.

Efter att ha kollat upp ett antal portleverantörer föll valet på en totalentreprenad från MIT. Ett val som Per Skoglund inte ångrar.

– Vi är jättenöjda över samarbetet med MIT. Förutom att montörerna var väldigt trevliga såg de till att den nya porten kom på plats och fungerade utan att vi egentligen behövde bry oss överhuvudtaget. Att den nya takskjutporten dessutom fyller sitt syfte med råge och har underlättat den frekventa in- och utpasseringen till verkstaden gör inte saken sämre.

– Dessutom är det en väldig skillnad på isoleringen jämfört med den gamla porten. Nu behöver vi inte frysa i verkstaden om vintrarna och uppvärmningskostnaderna har blivit betydligt lägre, framhåller Per Skoglund nöjt.